Ange ditt sökord

Annons:

Snöeksem

Finns det utslag som kallas snöeksem/-allergi? Pojken som är 11 år, har fått röd, svidande, kliande utlag på mage och bröst, han har förr om åren haft det på handleder och mun. Detta syndrom uppkommer alltid på våren.

Det finns en hudsjukdom som kallas för köldurticaria. Man får då nässelutslag, kraftigt kliande utslag som försvinner på några timmar vid kontakt med kyla och blåst. Barn med atopiskt eksem får ofta försämring av sitt eksem vid fukt och kyla. Eksemet sitter ofta kring handleder och i ansiktet så jag gissar att det rör sig om atopiskt eksem hos denna pojke.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 30 mars, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!