Ange ditt sökord

Annons:

Snälla hjälp oss……

Jag har skrivit in till dig förut om min lilla dotter på 6 mån som har atopiska eksem. Hon har så mycket i ansiktet främst runt munnen och ibland runt ögonen, de i ansiktet är så svåra att få bort så jag använder kortison (mildison) nästan varje dag. Har vi förstört hennes hud i ansiktet med allt kortison? Vi har smörjt 2gr dagligen, men det har varit ett måste för det har varit så mycket i just ansiktet. Hon kliar väldigt mycket på sin hud, jag känner att det är ingen som tar oss på allvar, detta är så himla jobbigt för oss alla. Jag är liv rädd att hennes hud i ansiktet är förstört på grund av kortisonet för det känns som en förhårdnad precis på det svåra eksemet. Hjälp oss och svara på våra frågor och ge oss lite mer råd om hur man kan använda kortisonet, det kanske finns något behandlingsschema hur man använder det när det är som värst. Hälsningar två oroliga föräldrar.

Svar till Helene
Atopiskt eksem hos små barn under 2 år sitter just i ansiktet, ofta kring munnen och på kinder och kan vara väldigt besvärligt. Det är inte farligt att behandla två gånger dagligen med hydrokortisonkräm och det förstör inte din dotters hud. Föreslår att du behandlar två gånger dagligen i två veckor med Mildison, gärna något mjukgörande emellan. Pröva Galactobase kräm mot torr hud som finns i hälsokostaffär. Jag tycker det är mycket tråkigt att höra att du inte känner att du blir tagen på allvar. Det är jobbigt att ha ett barn med atopiskt eksem och man behöver mycket stöd och råd som förälder. Bäst hjälp får man som förälder i en "eksemskola" som sköts av specialutbildad sjuksköterska. Eksemskola finns ofta i anslutning till barnklinik eller hudklinik i större städer.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 2 september, 2002 Publicerad: 2 september, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: