Ange ditt sökord

Annons:

Smått som aldrig vill gå bort

Hej! Innan jag fyllde 17 så hade jag aldrig finnar. Kanske någon eller några innan mensen men dom kunde jag tampas med. Nu när jag är 18 blossar det jämt upp finnar innan mensen och mellan mensen så är det ju rött kvar efter finnarna så det känns som det aldrig läker.

Jag var hos en hudläkare och han gav min tetralysal och differin. Jag skulle äta tetralysal i 2 månader men jag ser ingen förbättring. Nu har jag läst 100 gånger om på den här hemsidan om diane. Eftersom finnarna oftast kommer innan mensen så kanske det är ett bra alternativ? Vad tror du? Kan man även använda diane som p-piller jämt eller äter man en kur? Och måste man ha riktigt svårbehandlad acne för att få äta diane?
Vore tacksam för svar.

Hej! Diane används som vanliga p-piller, och det är först efter ca 3 månaders behandling som man ser någon effekt. Du bör diskutera med hudläkare som tar ställning till hela situationen, om Diane kan vara ett alternativ. Om du ändå tänkt äta p-piller, kan Diane vara ett bra alternativ förutsatt att du inte har några riskfaktorer som rökning eller ärftlighet för blodproppar, som gör att du bör undvika östrogeninnehållande mediciner.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 2 juni, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: