Ange ditt sökord

Annons:

Små svidande blåsor på fingrar o tår/fötter

Hejsan.
För några dagar sedan började det komma pyttesmå blåsor på fingrarna och nu även på tårna. Dom kliar inte men svider mycket när man råkar komma åt dom. Dom är ca 1 mm stora, och blir bara fler o fler. Det är inte jätte många men lite här o var dyker det upp ytterligare en blåsa!
Vad kan det vara, har tänkt på om det kan vara något jag är allergisk mot men jag kan inte komma på att jag varit i kontakt med något jag inte brukar vara. Förutom att jag börjat bada i år.

För 3 dagar sedan så åt jag jordnöts ringar o fick en blåsa på tungan. Dom brukar ju gå över men den här växte sig större dagen efter o sen tyckt sen ha spruckit nu är det so ett sår som inte läker och jag har jätte ont. Tänkte om det kunda ha något samband? Att jag är allergisk mot jordnötter eller någonting men jag har ju inte reagerat på det förut!

En bakomliggande allergi som ger besvär på fingrar, tår och i munnen låter osannolikt. Sitter de små blåsorna mer på fingrarnas sidor, kan det vara det man kallar för dyshidrotiskt eksem, som kan vara utlöst av värmen. Så länge Du har besvär bör Du ta det lite försiktigt med vattenkontakt och hudkontakt med starka ämnen som rengöringsmedel mm. Använd någon mjukgörande kräm och eventuellt använd vanlig Hydrokortisonkräm från Apoteket. Blir Du inte bättre tycker jag det är nog bäst att Din husläkare/vårdcentral får titta på Dina hudbesvär.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 26 juni, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Hud & Hår

Produkter för torr hårbotten

Nu börjar kylan närma sig vilket för mig innebär torr hårbotten. I och med att jag tidigare haft komplikationer med hyn så är jag varsam med att använda mig utav allergivänliga hårprodukter. Produkterna har funkat bra, men jag behöver tips på återfuktande produkter för hårvård som specifikt lindrar detta besvär.

Hud & Hår

Varfyllt sår

Hej, Jag har ett litet sår (ca 3-4 mm diameter) som sitter långt bak i ljumsken (i princip utanför yttre blygdläppen, men fortfarande i ljumsken) som inte vill läka. Jag har haft det i cirka 6 månader. Av och till läker det ihop, men sedan så blir det en liten varfyllnad och den spricker och så börjar det om igen. Runtomkring sårhålan är det ganska förhårdnat under huden. Jag är säker på att det inte är någon sexuellt överförbar sjukdom! Några tips? Ska jag söka vård, antibiotika?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.