Ange ditt sökord

Annons:

Små svidande blåsor på fingrar o tår/fötter

Hejsan.
För några dagar sedan började det komma pyttesmå blåsor på fingrarna och nu även på tårna. Dom kliar inte men svider mycket när man råkar komma åt dom. Dom är ca 1 mm stora, och blir bara fler o fler. Det är inte jätte många men lite här o var dyker det upp ytterligare en blåsa!
Vad kan det vara, har tänkt på om det kan vara något jag är allergisk mot men jag kan inte komma på att jag varit i kontakt med något jag inte brukar vara. Förutom att jag börjat bada i år.

För 3 dagar sedan så åt jag jordnöts ringar o fick en blåsa på tungan. Dom brukar ju gå över men den här växte sig större dagen efter o sen tyckt sen ha spruckit nu är det so ett sår som inte läker och jag har jätte ont. Tänkte om det kunda ha något samband? Att jag är allergisk mot jordnötter eller någonting men jag har ju inte reagerat på det förut!

En bakomliggande allergi som ger besvär på fingrar, tår och i munnen låter osannolikt. Sitter de små blåsorna mer på fingrarnas sidor, kan det vara det man kallar för dyshidrotiskt eksem, som kan vara utlöst av värmen. Så länge Du har besvär bör Du ta det lite försiktigt med vattenkontakt och hudkontakt med starka ämnen som rengöringsmedel mm. Använd någon mjukgörande kräm och eventuellt använd vanlig Hydrokortisonkräm från Apoteket. Blir Du inte bättre tycker jag det är nog bäst att Din husläkare/vårdcentral får titta på Dina hudbesvär.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 26 juni, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!