Ange ditt sökord

Annons:

Små svidande blåsor på fingrar o tår/fötter

Hejsan.
För några dagar sedan började det komma pyttesmå blåsor på fingrarna och nu även på tårna. Dom kliar inte men svider mycket när man råkar komma åt dom. Dom är ca 1 mm stora, och blir bara fler o fler. Det är inte jätte många men lite här o var dyker det upp ytterligare en blåsa!
Vad kan det vara, har tänkt på om det kan vara något jag är allergisk mot men jag kan inte komma på att jag varit i kontakt med något jag inte brukar vara. Förutom att jag börjat bada i år.

För 3 dagar sedan så åt jag jordnöts ringar o fick en blåsa på tungan. Dom brukar ju gå över men den här växte sig större dagen efter o sen tyckt sen ha spruckit nu är det so ett sår som inte läker och jag har jätte ont. Tänkte om det kunda ha något samband? Att jag är allergisk mot jordnötter eller någonting men jag har ju inte reagerat på det förut!

En bakomliggande allergi som ger besvär på fingrar, tår och i munnen låter osannolikt. Sitter de små blåsorna mer på fingrarnas sidor, kan det vara det man kallar för dyshidrotiskt eksem, som kan vara utlöst av värmen. Så länge Du har besvär bör Du ta det lite försiktigt med vattenkontakt och hudkontakt med starka ämnen som rengöringsmedel mm. Använd någon mjukgörande kräm och eventuellt använd vanlig Hydrokortisonkräm från Apoteket. Blir Du inte bättre tycker jag det är nog bäst att Din husläkare/vårdcentral får titta på Dina hudbesvär.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 26 juni, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: