Ange ditt sökord

Annons:

Små, små prickar

Det har uppstått många (drygt 50 st) små mörkröda prickar på mitt högra smalben. En del har varit lite vätskefyllda och dom kliar en liten aning. Dom sitter ganska centrerat framme på smalbenet som en liten flock. Jag har även en (endast 1) liknande prick på vänstra smalbenet. Dom uppstod bara en vacker dag å jag trodde det var knottbett, men jag tycker att det vore konstigt då dom sitter så centrerat just där. Prickarna är små som knappnålshuvuden. Har ni nån aning om vad detta kan vara? Har aldrig haft några allergiska besvär och varken ätit eller använt nån okänd produkt den senaste tiden.
Tack på förhand, Mia 28 år

Hej!
Purpura (små ytliga blödningar från kapillärerna) kan se ut som du beskriver, och sitter på underbenen. Även lindriga eksem får ofta ett "prickigt" utseende på underbenen. Läkarbedömning inklusive hudbiopsi kan komma närmare diagnosen.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: