Ange ditt sökord

Annons:

Små knölar under ögonen

Hej! Jag har små knölar som nästan ser ut som blåsor främst under ögonen och i tinningarna. Jag har sökt läkare en gång för detta men kommer ej ihåg vad åkomman hette. Den läkaren har tyvärr slutat på sin praktik så jag kan ej kontakta honom igen. Han tog prover på knölarna och det visade sig vara en sjukdom som har med en missbildning i svettkörtlarna att göra. Han försökte bränna bort några i tinningen och sedan skulle vi se efter en tid hur det blev. Han hade dessvärre slutat när jag kontaktade honom igen. Vet Ni vilken åkomma jag menar, vad den heter och finns det någon bra behandling? Det gör inte ont eller kliar men det är fult. Jag är kvinna, 41 år och det är ca. 5 år sedan jag var hos läkaren för detta.
Jag vore väldigt tacksam för svar.

Hej! Det låter som syringom, en liten och godartad förändring i svettkörtelgången, blir som knottror under ögonen oftast. Behandling med koldioxidlaser är ett sätt, som många hudspecialister gör. Du får söka hudläkare igen!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 4 maj, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: