Ange ditt sökord

Annons:

Små finnar eller knottror

Hej, jag har under flera års tid haft små små finnar eller knottror som sitter i ansiktet, på hals bröst mage axlar, ner över armarna och ryggen. Utslagen ser ut som små finnar som man liksom kan klämma. Kliar ibland. Jag kan inte finna något som helst samband till något allergiskt eller nåt speciellt som gör det värre/bättre, det är likadant hela tiden, året om. Har provat det mesta; att smörja in mig - att inte smörja in mig, slutat med tvål, duscha lite/mycket, uteslutit vissa saker i kosten, har varigt på pricktest - det gav inget.
Mina ögon brukar också bli uppsvällda (själva ögonlocken).
Har varit hos vårdcentralen fler gånger men dom skriver bara ut tabletter som inte hjälper (antihistaminer) eller kortisonsalvor. Det jag vet med säkerhet som hjälper är kortisontabletter eller krämer men det hjälper bara för stunden. Så fort jag slutar smörja in mig så är det tillbaks. Ska man behöva leva på kortison? Har tröttnat på det, måste finnas något annat sätt.

Hej!
Det du beskriver kan vara keratosis pilaris eller follikuliter (se dermatologens patientinformation!). Kortisontabletter är ingen bra behandling för någon av de tillstånden. Du behöver få en riktig diagnos, och eftersom vårdcentralen prövat behandla utan resultat, så kan det väl nu vara dags för remiss till hudspecialist.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 26 januari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!