Ange ditt sökord

Annons:

Små blåsor/knottror

Hej Ylva!
För ca 2-2,5 vecka sedan så märkte jag små små knottror/blåsor som är lite röda längs där bh kanten brukar sitta på högra bröstet. Dem kliar inte och på vissa ställen så flyter blåsorna/knottrorna ihop så att huden buktar upp. Knottrorna ser nästan ut som soleksem trots att jag inte solat sedan i somras, iofs har jag solat några enstaka ggr i solarium men det var ett par månader sedan. Det verkar inte vara någon vätska i blåsorna, och dem kliar som sagt inte.Vad tror du detta kan vara, något som jag borde vara orolig över?

Svar till signaturen S.
Små knottror som bildas i hudveck såsom under brösten beror oftast på att det blir en viss irritation där huden blir varm och fuktig, så kallad intertrigo. Ibland kan man få en pålagring av bakterier eller jästsvamp. Behandlingen är luftning av huden samt lokalbehandling med en svag kortisonkräm i kombination med antimykotiskt medel exempelvis Daktacort kräm eller Cortimyk kräm..

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 1 februari, 2002 Publicerad: 1 februari, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: