Ange ditt sökord

Annons:

Små blåsor/brännsårsliknande utslag

Hej.
Jag har en son som är 12 år. Han vaknade idag på morgonen med utslag i pannan (mellan ögonbrynen), röd hud och "vatten"fyllda blåsor precis som brännsår. Det kliar inte. Han har haft något liknande för ung 6-7 månader sedan då var det mycket mindre och det försvann eftre 10-14 dagar. Vad kan det vara och hur ska man behandla det?
Tack så hjärtligt för hjälpen, Anna-Maria.

Hej, om det som syntes för 7 månader sedan satt på ungefär samma ställe, kan man föreslå herpes som diagnos. Herpes är ett virus som ligger kvar i nervändarna långt efter att man smittats med det, och därför kan komma upp vid ett senare tillfälle. Du måste visa upp detta för en läkare i det skede då blåsorna finns kvar, så att prov kan tas och eventuell medicin skrivas ut.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 15 januari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: