Ange ditt sökord

Annons:

Skrovlig hud

Hej!
Jag har en dotter som är fyra år och som har skrovlig hud på ett par områden, ett på underarmen och ett på framsidan av vaden. Vi smörjer och smörjer, morgon och kväll, och det har blivit bättre av det. Men huden bakom det skrovliga är liksom vit, så det ser lite konstigt ut. Jag vill veta vad det är, och hur man blir av med det, kan man förebygga, och kommer de vita fläckarna att försvinna? Hur blir det med de vita fläckarna när hon blir större och ska sola? Vilken kräm är bäst att använda, vi använder just nu en gul tub som jag har köpt på ICA (kommer inte ihåg vad den heter…) Jag har frågat min läkare och han sa att man ska smörja eller operera bort det när hon blir större. Operera, kan det vara sant??
Tack på förhand!

Svar till signaturen Helen.
Det är svårt att säga vad detta kan vara. Har det funnits sedan födelsen så kan det vara en ansamling av överhudens celler så kallat epidemalt naevus. I så fall kan man senare i livet försöka behandla med laser, däremot hjälper ej lokal behandling så mycket.
Flyttar förändringarna på sig och varierar i styrka är det mer troligt med någon typ av eksem.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 26 oktober, 2001 Publicerad: 26 oktober, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: