Ange ditt sökord

Annons:

Skinoren

Jag är en kvinna på 30 år. I 20 års åldern fick jag utskrivet Dermairol och Skinoren av hudläkare pga acnebesvär och fet hud. Jag använde salvan i drygt ett år. Efter en tids uppehåll fortsatte jag med Aberela och Skinoren. I dag är min hud fri från acne men pormaskarna på näsa och haka har kommit tillbaka. Min hud har blivit mycket torr och känslig, jag blir ofta röd efter att ha varit ute i kylan. Jag födde en son i augusti 2001 och har precis slutat amma honom. Jag skulle gärna vilja börja använda Skinoren igen pga mina pormaskar. Jag undrar ifall jag kan börja använda krämen ett par månader igen utan att huden tar skada av det återkommande användandet. Huden får inte chans att återuppbygga/förnya sig själv utan får hjälp på traven. Sedan så passar jag på att fråga dig vilken typ av hudkräm som jag ska använda (när jag ej använder Skinoren). Jag har prövat var och varannan hudkräm i djungel av hudkrämer för kvinnor. Essex lotion använde jag i samband med Dermairol och Skinoren behandlingen. Idag när jag är i en ålder då ålderstecken börjar visa sig så undrar jag vilken kräm som du rekomenderar?

Svar till HG
Du kan absolut börja använda Skinoren igen. Caress mjukgörande kräm innehåller carbamid och brukar fungera bra.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 26 januari, 2002 Publicerad: 26 januari, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: