Ange ditt sökord

Annons:

Skadad hud

Hej.
Ytterligare en fråga angående acne:
Jag är en ung kvinna på 21 med komplex för min hud. Den är både röd & knottrig med vidgade porer. För det här har jag talat med min husläkare som har gett mig x antal krämer (vilka ej fungerade) och några tabletter för att motverka min alltför lätt röda hy (vilka jag inte heller tyckte fungerade). Nu är jag trött på det här, mycket trött. Men utav en god vän fick jag nu höra om att AHA-behandligar på minst 6 gånger ska ge god effekt mot acne, acneärr & grov, storporig hud. Jag undrar vad ni som specialister har för åsikter angående detta. Är det så att AHA-behandlingar fungerar/hjälper mot acnehud?
Jag vore mycket tacksam för svar.
MVH / m.

Min erfarenhet av AHA-behandling mot akne är inte god och AHA-syra anses inte vara en etablerad behandlingmetod mot akne. Främst används AHA för att minska rynkor och ojämn pigmentering. Huden kan bli väldigt irriterad.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 2 juli, 2003 Publicerad: 2 juli, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: