Ange ditt sökord

Annons:

Skadad hud

Hej.
Ytterligare en fråga angående acne:
Jag är en ung kvinna på 21 med komplex för min hud. Den är både röd & knottrig med vidgade porer. För det här har jag talat med min husläkare som har gett mig x antal krämer (vilka ej fungerade) och några tabletter för att motverka min alltför lätt röda hy (vilka jag inte heller tyckte fungerade). Nu är jag trött på det här, mycket trött. Men utav en god vän fick jag nu höra om att AHA-behandligar på minst 6 gånger ska ge god effekt mot acne, acneärr & grov, storporig hud. Jag undrar vad ni som specialister har för åsikter angående detta. Är det så att AHA-behandlingar fungerar/hjälper mot acnehud?
Jag vore mycket tacksam för svar.
MVH / m.

Min erfarenhet av AHA-behandling mot akne är inte god och AHA-syra anses inte vara en etablerad behandlingmetod mot akne. Främst används AHA för att minska rynkor och ojämn pigmentering. Huden kan bli väldigt irriterad.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 2 juli, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Bästa behandling mot psoriasis?

Vad är den bästa behandlingen mot psoriasis? Kan man äta mer av någon vitamin eller liknande? Blir det värre av att man dricker alkohol? Är det något som triggar utslagen extra? Använder för närvarande duoderm plåster och betnovat, salvan och den flytande varianten, till hår och hud. Men det funkar inte lika bra som jag vill att det ska göra. Hört att det är bra med sol.

Hud & Hår

Psoriasis i hårbotten?

Jag funderar på om jag har fått psoriasis i hårbotten men jag är inte säker. Det kliar lite här och där, ibland mer och ibland mindre. Och när jag kliar rasar det massa hud, ibland väldigt små ”bitar” och ibland större. Har även börjat blöda någon gång. Tror du att det är psoriasis eller tror du att det är något annat? Och vad bör jag göra?

Hud & Hår

Vilken SPF ska jag använda?

Jag är väldigt fräknig och ljus i hyn och har under sommaren lätt att bränna mig, snart kommer ju solen fram och jag undrar när man egentligen ska börja använda solskydd? Och vilken SPF är bäst för min hudtyp?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: