Ange ditt sökord

Annons:

Skadad hud

Hej.
Ytterligare en fråga angående acne:
Jag är en ung kvinna på 21 med komplex för min hud. Den är både röd & knottrig med vidgade porer. För det här har jag talat med min husläkare som har gett mig x antal krämer (vilka ej fungerade) och några tabletter för att motverka min alltför lätt röda hy (vilka jag inte heller tyckte fungerade). Nu är jag trött på det här, mycket trött. Men utav en god vän fick jag nu höra om att AHA-behandligar på minst 6 gånger ska ge god effekt mot acne, acneärr & grov, storporig hud. Jag undrar vad ni som specialister har för åsikter angående detta. Är det så att AHA-behandlingar fungerar/hjälper mot acnehud?
Jag vore mycket tacksam för svar.
MVH / m.

Min erfarenhet av AHA-behandling mot akne är inte god och AHA-syra anses inte vara en etablerad behandlingmetod mot akne. Främst används AHA för att minska rynkor och ojämn pigmentering. Huden kan bli väldigt irriterad.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 2 juli, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!