Ange ditt sökord

Annons:

Skadad hud

Hej.
Ytterligare en fråga angående acne:
Jag är en ung kvinna på 21 med komplex för min hud. Den är både röd & knottrig med vidgade porer. För det här har jag talat med min husläkare som har gett mig x antal krämer (vilka ej fungerade) och några tabletter för att motverka min alltför lätt röda hy (vilka jag inte heller tyckte fungerade). Nu är jag trött på det här, mycket trött. Men utav en god vän fick jag nu höra om att AHA-behandligar på minst 6 gånger ska ge god effekt mot acne, acneärr & grov, storporig hud. Jag undrar vad ni som specialister har för åsikter angående detta. Är det så att AHA-behandlingar fungerar/hjälper mot acnehud?
Jag vore mycket tacksam för svar.
MVH / m.

Min erfarenhet av AHA-behandling mot akne är inte god och AHA-syra anses inte vara en etablerad behandlingmetod mot akne. Främst används AHA för att minska rynkor och ojämn pigmentering. Huden kan bli väldigt irriterad.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 2 juli, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Hud & Hår

Produkter för torr hårbotten

Nu börjar kylan närma sig vilket för mig innebär torr hårbotten. I och med att jag tidigare haft komplikationer med hyn så är jag varsam med att använda mig utav allergivänliga hårprodukter. Produkterna har funkat bra, men jag behöver tips på återfuktande produkter för hårvård som specifikt lindrar detta besvär.

Hud & Hår

Varfyllt sår

Hej, Jag har ett litet sår (ca 3-4 mm diameter) som sitter långt bak i ljumsken (i princip utanför yttre blygdläppen, men fortfarande i ljumsken) som inte vill läka. Jag har haft det i cirka 6 månader. Av och till läker det ihop, men sedan så blir det en liten varfyllnad och den spricker och så börjar det om igen. Runtomkring sårhålan är det ganska förhårdnat under huden. Jag är säker på att det inte är någon sexuellt överförbar sjukdom! Några tips? Ska jag söka vård, antibiotika?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: