Ange ditt sökord

Annons:

Skabb?

Jag tror att jag har fått skabb, men jag är inte helt säker. Det började klia för ungefär en vecka sen, och nu kliar nästan överallt på mig, på ben, armar, mage, rumpa och rygg. Det känns som att det kryper i mig och ibland sticker det till ungefär som att jag får ett bett. Det är värst på natten och jag har svårt att sova. När det har stuckit till så har jag försökt kolla om jag ser nåt djur eller så, men ingenting syns förutom små röda prickar. På insidan av ena låret och ena underarmen har jag massa knottror på samma ställe. Vad kan det vara?

Hej!
Skabbdjuren kan man inte se med blotta ögat, hudläkaren brukar leta med nål i de gångar som kan ses ofta mellan fingrar, genitalt och på fötter, sedan påvisa djuret i mikroskop. Sök läkare för detta, eftersom det finns mycket annat som också kan klia som du beskriver. Det är inte att rekommendera att använda Tenutex innan diagnosen skabb är riktigt ställd (=påvisat skabbdjur).
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 27 december, 2003 Publicerad: 27 december, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: