Ange ditt sökord

Annons:

Skäggklåda

Hej!
Jag har haft skägg från och till i över tio år och jag brukar säga till att skägget sällan blir längre än 7-8 cm. Problemet med klåda har jag stött på nån gång tidigare men då försvann det när jag trimmade ner skägget till ca 1,5 cm ! Nu har jag fått samma problem fast nu vill inte klådan som har besvärat mig i snart 10 dagar försvinna! Min fråga är om det finns någon botemedel eller är jag dömd till att raka av mig skägget?
Tack.
Björn.

Klåda inom skäggregionen förekommer till o från. Vissa tycker det kliar när skägget är längre och andra när det är kortare, och jag tror inte det finns några klara besked vad som är bäst. Ibland kan klådan bero på samma bakomliggande jästsvamp som ger mjälleksem i hårbotten, och därför kan det vara värt att pröva mjällschampo som Fungoral eller Ketoson. Skulle detta inte fungera och det är inga tecken på infektion (varinfektion i och runt hårstråna) kan Du pröva med en kortisonkräm-/lösning.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: