Ange ditt sökord

Annons:

Skäggklåda

Hej!
Jag har haft skägg från och till i över tio år och jag brukar säga till att skägget sällan blir längre än 7-8 cm. Problemet med klåda har jag stött på nån gång tidigare men då försvann det när jag trimmade ner skägget till ca 1,5 cm ! Nu har jag fått samma problem fast nu vill inte klådan som har besvärat mig i snart 10 dagar försvinna! Min fråga är om det finns någon botemedel eller är jag dömd till att raka av mig skägget?
Tack.
Björn.

Klåda inom skäggregionen förekommer till o från. Vissa tycker det kliar när skägget är längre och andra när det är kortare, och jag tror inte det finns några klara besked vad som är bäst. Ibland kan klådan bero på samma bakomliggande jästsvamp som ger mjälleksem i hårbotten, och därför kan det vara värt att pröva mjällschampo som Fungoral eller Ketoson. Skulle detta inte fungera och det är inga tecken på infektion (varinfektion i och runt hårstråna) kan Du pröva med en kortisonkräm-/lösning.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 26 oktober, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!