Ange ditt sökord

Annons:

Sevorex (eksembehandling) i utlandet

Hej, jag har i många år använt Sevorex för att minska mitt eksem i hårbotten. Nu har jag tyvärr varit tvungen att flytta till Malaysia och undrar vad jag kan använda här. Finns Sevorex fast med annat namn eller finns det någon likvärdig produkt som är mer spridd internationellt?

Hoppas det går att svara på en sådan här fråga.

Sevorex-schampo är en gammal produkt, som nog bara finns på den svenska marknaden med detta namn, men jag vet inte. Som aktiva komponenter innehåller den 1% salicyl (har avfjällande effekt) + 5% svavel (har tidigare använts mot många olika hudbesvär). Motsvarande preparat finns säkert även på andra ställen i världen. Däremot brukar de nyare preparaten som Fungoralschampo vanligen vara betydligt mer effektiva, och innehåller som aktiv komponent 2% ketokonazol. Dessa finns över större delen av världen, men under vilket namn vet jag inte. Sen finns det säkert olika sorters tjärschampo att köpa, som vissa tycker fungerar bra. Sen får man inte glömma Head & Shoulders produkter mot mjäll.
Lycka till, Anders.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 25 maj, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!