Ange ditt sökord

Annons:

Seborroiskt eksem och håravfall

Hej! Jag lider av seborroiskt eksem, och har pga detta drabbats av kraftigt håravfall. Hudläkaren har skrivit ut Elocon, 0,1%, Kutan lösning åt mig som jag använt i ungefär en månad. De första två veckorna applicerade jag det varje dag, varefter jag har trappat ner användningen till 2 ggr/vecka enl. läkarens ordination.

Hur länge ska jag behöva behandla mig med lösningen innan eksemet försvinner? OM eksemet försvinner, kommer mitt förlorade hår att växa ut igen då?

Hudläkaren nämnde något om att seborroiskt eksem var en kronisk sjukdom som inte riktigt gick att bota till 100%. Kommer jag i så fall alltid att ha detta eksem, och till slut bli helt kal på huvudet pga håravfallet??

Håravfall vid seborroiskt eksem är övergående. Om man har mycket klåda och inflammation kan man få ett tillfälligt håravfall som sedan stannar upp när förbättring har inträtt med den behandling du fått. Ett seborroiskt eksem är kroniskt på det sättet att detta eksem kan återkomma då det inte är någon yttre faktor man kan påverka för att få bort det. Man kan få eksem i perioder men är dessemellan besvärsfri. Du behöver inte riskera av bli "kal" på huvudet av seborroiskt eksem.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 27 november, 2003 Publicerad: 27 november, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: