Ange ditt sökord

Annons:

seborroiskt eksem

hej
Har en pojke på 2 månader som fick diagnos seborroiskt eksem. Hade först utslag på huvudet som blev gult liknande skorv.
Nu har han i kinderna på ryggen lite händer och ben röd utslag
jag använder Mildison för kinderna hans hud är mjuk men prickar försvinner inte, Prickar blir mycket röda och större när det är varmt.
Har behandlat huvudet med 1% men nu komer prickar på huvudet tillbaka.
Vad ska jag göra behöver han någon annan behandling? Vilka krämer kan man använda?
Finns det något för huvudet som man kan använda? För efter att jag har kammat bort skorv blir huden röd .Tacksam för svar

Hej!
Hos barn före 6 månaders ålder är skorv och lindrigt seborroiskt eksem mycket vanligt. Det anses bero på hormoner, som passerat över från mamman under graviditeten. De försvinner alltså, när barnet är ca 6 månader. Första frågan man kan ställa sig är om du verkligen behöver behandla så noga, skorven är ju inte alls farlig! Ska man behandla, så kan man sätta i lite hudkräm och sedan försiktigt kamma bort skorven. Men som du märkt kommer den ju tillbaka! Hydrokortisonlösning kan lugna hudirritationen efter kamningen.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 10 augusti, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: