Ange ditt sökord

Annons:

seborroiskt eksem

hej
Har en pojke på 2 månader som fick diagnos seborroiskt eksem. Hade först utslag på huvudet som blev gult liknande skorv.
Nu har han i kinderna på ryggen lite händer och ben röd utslag
jag använder Mildison för kinderna hans hud är mjuk men prickar försvinner inte, Prickar blir mycket röda och större när det är varmt.
Har behandlat huvudet med 1% men nu komer prickar på huvudet tillbaka.
Vad ska jag göra behöver han någon annan behandling? Vilka krämer kan man använda?
Finns det något för huvudet som man kan använda? För efter att jag har kammat bort skorv blir huden röd .Tacksam för svar

Hej!
Hos barn före 6 månaders ålder är skorv och lindrigt seborroiskt eksem mycket vanligt. Det anses bero på hormoner, som passerat över från mamman under graviditeten. De försvinner alltså, när barnet är ca 6 månader. Första frågan man kan ställa sig är om du verkligen behöver behandla så noga, skorven är ju inte alls farlig! Ska man behandla, så kan man sätta i lite hudkräm och sedan försiktigt kamma bort skorven. Men som du märkt kommer den ju tillbaka! Hydrokortisonlösning kan lugna hudirritationen efter kamningen.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 10 augusti, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!