Ange ditt sökord

Annons:

Seborroiskt eksem

Har i ca 20 år haft rodnade eksem som började vid näsan och har spridit sig ut på kinderna, pannan, ögobrynen och hakan. Läkare har gett diagnosen seborroiskt eksem och ordinerat Dactacort. Har ingen klåda men det bränner, hettar och pulserar. Smörjer dagligen med Essex 20% propylenglykol. Använder Fugoral hårschampo ibland. Använder inte kortison längre då det inte har någon effekt, tvärtom blir eksemen röda och svider. Solljus skall göra det bättre men inte i mitt fall. Salt och klorvatten irriterar.

Varför sprider det sig?
Kan det vara något annat?
Finns någon annan behandlingsmetod?
Varför bara i ansiktet och inte på andra delar av kroppen?
Kan jag ändra kostvanor?

Äter normal husmanskost och lever ett ganska sunt liv.

Hej!
Det låter väldigt kroniskt och besvärligt. Seborroiskt eksem är ju tyvärr ett eksem som inte har någon bot, men som i de flesta fall låter sig behandlas så att besvären blir uthärdliga. Sen varierar eksemet med tiden, många blir sämre på vintern, i stressiga perioder etc. Kosten har inte någon större betydelse. Det framgår inte om du varit hos en hudspecialist eller ej, men det låter inte som om man prövat riktigt "allt" ännu. Be om en remiss till hudläkare som får göra en bedömning av diagnosen och om vad som kan tillföras i behandlingsväg.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 24 maj, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!