Ange ditt sökord

Annons:

Seborroiskt eksem (2)

Hej! Jag har länge haft (ovetandes) ett seborroiskt eksem i ansiktet som nu på några dagar med fungoral och daktacort blivit mkt bättre (tack vare dina tips på denna sajt). Helt otroligt efter 4 års besvär och mycket frustration – huden känns på mkt länge “ren” och inte torr och fnasig. Huden har ju givetvis fått sina törnar – eksemet har jag haft kring näsa, ögonbryn men också i pannan upp till hårfästet och lite på sidan om näsan ut mot kinderna (spridit sig med tiden under kanske 6 års tid). Att det rör sig om ett seb. eksem är jag så gott som säker på eftersom symtomen stämt så pass bra och behandlingen så snabbt givit mkt goda resultat. Mina frågor: Huden är röd efter p. ovales härjningar och kroppens inflammatoriska svar – kommer denna rödhet tror du att med tiden försvinna med fortsatt behandling (räcker då hydrokortison i daktakort eller skall jag använda starkare steroid?). Du har skrivit att det inte är någon fara med att under lång tid använda hydrokortison i ansiktet, gäller detta även sådan med tillsats av antimykotikum (daktakort)? (kan tex den normala floran ta skada?). Jag trivs mycket bra med daktacort och skulle gärna använda den mer eller mindre dagligen under lång tid. Slutligen, finns det risk för rebound-effekt med denna behandling och är fungoral+daktacort den tuffaste behandlingen man bör använda mot seb eksem i ansiktet (anser att mitt eksem nog är ganska långt gånget och allvarligt)? Stort tack!!

Svar till signaturen Nicke. Se svar den 22 .5.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 17 maj, 2002 Publicerad: 17 maj, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: