Ange ditt sökord

Annons:

Seborroiskt eksem

Hej!
För några år sedan fick jag konstaterat seborriskt eksem av en hudläkare, då huden på kinderna blev röd, nästan som en brännskada, och ramlade sedan av. En god vän till mig har blivit av med livslång psoriasis genom att utesluta gluten och mejeriprodukter. Jag har provat detta och det blev bättre efter några månader. Nu på julafton provade jag att äta risgrynsgröt, bröd etc, och det kom tillbaka lite smått. Vad tror ni om detta? Har ni erfarenhet av liknande?

Hej!
Diet och psoriasis har diskuterats mycket och det är klarlagt att patienter som är glutenöverkänsliga, blir bättre i sin psoriasis om de äter glutenfritt. Seborroiskt eksem är ännu vanligare än psoriasis, och det är inte troligt att man kan förklara och/eller "bota" alla seborroiska eksem med någon faktor i kosten. Att hålla glutenfri kost är en ganska omfattande förändring av kosten för de flesta människor. OM man märker förbätring av glutenfri kost, bör man diskutera det med en läkare som kan kontrollera om det finns sk antigliadinantikroppar i blodet, vilket talar för glutenöverkänslighet.
Andra kostfaktorer som diskuterats i samband med psoriasis och eksem av olika slag, är fleromättade fetter. Tillskott av sådana kan också provas, men används inte som gängse läkemedel idag då vi fortfarande inte har tillräcklig kunskap om när dessa hjälper mot hudproblem.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 27 december, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!