Ange ditt sökord

Annons:

Seborré och sol

Hej!
Jag har fått konstaterat av en hudläkare att jag har seborré, använder Sevorex shampo, Daktacort ibland, terracortril ibland på ögonlockskanterna mot blefarit. Jag tycker väl det fungerar sådär" Har iallafall varit lite bättre i sommar, har bara använt Sevorexshampo emellanåt. Jag solade även i solarium några gånger. Men nu har besvären börjat komma mer och mer igen. Tror du att solarium kan ha någon effekt på hårbotten och hud vintertid? Har även läst att seborré inte ger håravfall, men jag märker då att jag tappar mycet mer hår när jag blir sämre, någon teori?
Vore tacksam för svar.

Hej!
De medel du fått är de som brukar fungera vid lindrig grad av seborroiskt eksem. Om det är mer besvär med mjäll i hårbotten, bör man lägga till någon kortisonlösning som används flera dagar i rad en period, därefter 1-2 ggr per vecka. Vårdcentralen brukar kunna hjälpa till med detta. Solen har ofta en bra effekt på seborroiskt eksem, däremot i solarium finns endast de långa våglängderna (UVA) och dessa har inte samma inflammationsdämpande effekt som riktig sol. Många patienter rapporterar som du att de visst tappar mer hår under tider av mer besvärligt seborroiskt eksem. Det kan bero dels på att man märker det normala håravfallet mer när man också har kraftig fjällning och kanske lite klåda. Men det kan också bero på att det inte är så mycket forskat och rapporterat kring detta. Det man vet är iallafall att håret växer ut igen, och att seborroiskt eksem inte ger skallighet!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 5 oktober, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!