Ange ditt sökord

Annons:

Sebore eksem

Hej jag är 23 år å har haft sebore eksem sen jag födes.
Jag har testat allt, å inget hjälper. Problemet är inte klåda eller utslag, utan torr å sträv hud, mest på ansiktet.
Jag kör nu 2 timmars duch för att lätt skrapa bort all torr hud å pormaskar som sticker ut. Först tar jag sun eller vad det heter sen smörjer jag in med Aco duch å bad olja å sköljer av med vatten, det hjälper i 2 dagar, men sen börjar porerna att sticka ut å fet hud börjar att komma å skin kan skrapas av med enkelt när jag rör vid huden. Ps: detta problem hade jag innan jag började ducha i 2 timmar å smörja in efter. HJÄLP!!!!!!!!

Svar till Robin
Seborroiskt eksem kan man inte ha sedan födelsen, det är ett eksem som kommer i tonåren när talgkörtelproduktionen stimuleras av könshormon, framförallt androgener. Har du haft torr hud sedan tidig barndom talar detta snarast för atopiskt eksem. Mjukörande kräm direkt efter dusch är då "ett måste" så jag kan inte annat än råda dig att fortsätta med mjukgörande kräm dagligen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 31 juli, 2002 Publicerad: 31 juli, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: