Ange ditt sökord

Annons:

Sebborré?

Nu har jag haft problem i hårbotten i över ett år. Min hudläkare tyckte att jag hade sebborré. Det kliar otroligt mkt i hårbotten men det syns inget utåt, varken fjällning eller rodnad. Men under huden kliar det och bränns. Jag kan inte använda produkter som är parfymerade, eller ens hårsprej, då bränns det i en vecka! När jag är stressad så kliar det oxå.
Så fort våren kom lindrades besvären av vårluften, men besvären kom snabbt tillbaka igen. I vintras skrev min hudläkare ut kenacort och salicylsyreolja, som hjälpte, men sen efter ett par veckor kom besvären tillbaka. Nu har jag fått betnovat och har även locoid, som inte hjälper, bara torkar ut och gör kliandet värre.

Vad ska jag göra? Orkar inte ha detta problem i ett år till! Hudläkaren sa att man slutat tillverka kenacort, och det vore ju synd för det var det enda som hjälpte!

Hej!
Det låter som om du har fått gängse behandling och också delvis blivit hjälpt mot dina besvär, som väl kan överensstämma med seborroiskt eksem. Kanske är det en fråga om information: Du kan inte förvänta dig att något läkemedel tar bort besvären permanent. Seborroiskt eksem är ett kroniskt hudbesvär som växlar i intensitet under många år i livet. Med kortisonlösningar kan man hålla det i schack. Be din hudläkare att få pröva ett annat preparat!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 24 maj, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!