Ange ditt sökord

Annons:

Sebborré?

Nu har jag haft problem i hårbotten i över ett år. Min hudläkare tyckte att jag hade sebborré. Det kliar otroligt mkt i hårbotten men det syns inget utåt, varken fjällning eller rodnad. Men under huden kliar det och bränns. Jag kan inte använda produkter som är parfymerade, eller ens hårsprej, då bränns det i en vecka! När jag är stressad så kliar det oxå.
Så fort våren kom lindrades besvären av vårluften, men besvären kom snabbt tillbaka igen. I vintras skrev min hudläkare ut kenacort och salicylsyreolja, som hjälpte, men sen efter ett par veckor kom besvären tillbaka. Nu har jag fått betnovat och har även locoid, som inte hjälper, bara torkar ut och gör kliandet värre.

Vad ska jag göra? Orkar inte ha detta problem i ett år till! Hudläkaren sa att man slutat tillverka kenacort, och det vore ju synd för det var det enda som hjälpte!

Hej!
Det låter som om du har fått gängse behandling och också delvis blivit hjälpt mot dina besvär, som väl kan överensstämma med seborroiskt eksem. Kanske är det en fråga om information: Du kan inte förvänta dig att något läkemedel tar bort besvären permanent. Seborroiskt eksem är ett kroniskt hudbesvär som växlar i intensitet under många år i livet. Med kortisonlösningar kan man hålla det i schack. Be din hudläkare att få pröva ett annat preparat!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 24 maj, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: