Ange ditt sökord

Annons:

Samtida användning av Differin och Dalacin

Hej!

Jag har fått recept på både Dalacin och Differin för mina akneproblem men har än så länge endast använt Differin eftersom jag varit osäker på huruvida jag behöver Dalacin eller inte. Nu funderar jag dock på att börja använda även detta preparat och undrar då om jag kan använda båda samtidigt. Jag tror min läkare sade att det borde gå bra att använda båda förutsatt att jag började med Dalacin eftersom det är ett liniment och när det torkat applicerar Differin. Vad tror ni om detta? Kan följden bli att det senare applicerade preparatet förlorar effekt? Vad är ett bra förfarande?

Vidare undrar jag hur stor risken är för initiala akneutbrott om jag börjar använda Dalacin? Jag fick kanske (kanske en slump) mer finnar då jag började med Differin. Borde inte denna effekt utebli om Differin, så att säga, tagit hand om den?

Tack på förhand.

Differin och Dalacin går utmärkt att använda tillsammans men det ena skall då användas på morgonen och det andra på kvällen, aldrig samtidigt med bara en stunds mellanrum. Då Dalacin framförallt minskar bakteriehalten ses nog inte så stor uppblossning denna gång.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 11 december, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: