Ange ditt sökord

Annons:

Salva runt ögonen?

Hej,
jag har haft eksem i olika utsträckning under hela livet, mycket som barn men mindre som vuxen (nu 32 år). Huvudsakligen på fingrar och handleder. På senare år har jag dock kunnat hålla dem i schack med mild receptfri kortisonsalva och feta mjukgörande salvor typ Locobase. Senaste månaden har jag fått tilltagande eksem på ögonlocken och under ögonen. Ögonen blir irriterade, eksemen på ögonlocken vätskar sig och hela området känns varmt, ömt och irriterat. Jag lider av symptomen men vågar inte behandla eksem runt ögonen med kortisonsalva utan använder Locobase, Helosan eller tom Försvarets hudsalva för att lindra, utan egentlig effekt. Har du några ideer om vad detta kan vara, varför det har kommit så kraftigt runt båda ögonen just nu (allergisk reaktion?) och kan du rekommendera någon salva att behandla med dagligen.
Tacksam för svar.

Svar till signaturen Tomas
Du har ju ett atopiskt eksem sedan barndomen och i vuxen ålder är det vanligt att man får eksem kring ögonen, speciellt på våren och försommaren med mycket pollen och gräsblomning. Man kan mycket väl använda hydrokortisonkräm på ögonlocken under en vecka om det är besvärligt. Dessutom bör du nog använda ögondroppar(Lomudal).

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 6 maj, 2002 Publicerad: 6 maj, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: