Ange ditt sökord

Annons:

Salicylsyrevaselin

Jag blev rekommenderad att använda salicylsyrevaselin mot mitt mjälleksem, hur får man bort det feta ifrån håret?

Mvh
Monica

Hej!
Vi brukar inte rekommendera salicylvaselin eller salicylolja till hårbotten pga svårigheten att få bort det, de flesta människor använder inte medlet så ofta som behövs pgav svårigheten. Salicyl går att blanda i vattenlöslig kräm, Decubal, det kan allmänläkare skriva ut och det kommer att göra din behandling mycket lättare!
Nu när du har använt salicylvaselin kan du få bort det bäst genom att sätta i schampo direkt, utan att blöta håret först. Det blir nog ändå frågan om ett antal schamponeringar är jag rädd...

FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 12 juni, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!