Ange ditt sökord

Annons:

Sår

Jag har under de senaste två åren fått som sår i ansiktet. Främst kring haka och mun. Det ser först ut som en liten finne, men istället för att försvinna som vanliga finnar brukar göra utvecklas de till öppna sår som tar jättelång tid att få bukt med (aceton, silon-salva). Talade med min gynekolog om detta eftersom jag haft problem med min mens och därför haft vissa hormonrubbningar. Trodde att det kunde ha med det att göra.. Har fått ett nytt p-piller, Diane, som jag ätit i snart 4 månader utan förbättring. Har ni nån fundering om vad jag kan göra? Börjar bli väldigt jobbigt 🙁 Mvh Anna

Hej!
Det låter troligt att det finns acne som grund till dina problem. Vanligaste orsaken till att sår "utvecklas" som du skriver, är faktiskt att man på olika sätt och mer eller mindre omedvetet, pillar på finnarna! Det blir ofta en vana som är inrotad och svår att arbeta bort. Eftersom inte Diane tycks fungera för dig, föreslår jag att du vänder dig i första hand till husläkaren, eventuellt för vidare remiss till hudspecialist, för att pröva lite starkare acnebehandling, och i vart fall tillägg av någon lokalbehandling. Skinoren kan vara bra vid de problem du beskriver, och är en bra kombination med Diane.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 29 december, 2003 Publicerad: 29 december, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: