Ange ditt sökord

Annons:

Sår och bruna fläckar i hårbotten

Hej.
Jag är orolig över min mamma. Hon är väldigt stressad just nu och när hon gick till hårfrisören sist blev hon chockerad. Frisören märkte att hon hade ett stort område med sår i hårbotten. Frisören hade ingen aning om vad det kunde vara. Min mamma är 58 år och hon berättade detta för mig med gråten i halsen så jag tittade. Mitt på huvudet (lite bakåt) har hon sårskorpor och kikar man vidare har hon små bruna fläckar stora som en halv lillfingernagel över hela bakhuvudet. Hon har inte själv upplevt något av detta så hon blev chockad och är nu orolig över psoriasis eller cancer. Vad kan det vara? Finns det något medel hon kan pröva? Ska jag be henne att uppsöka läkare?

Sårbildningar i hårbotten kan vara lite helt olika saker. Det vanligaste och mest sannolika är nog sår av en bakteriell hudinfektion, som man kliar runt. Är besvären begränsade kan man pröva med Cortimyk-kräm från Apoteket att smörja lokalt i hårbotten 2 gånger dagligen. Blir det inte bättre på 1 vecka ska hon besöka sin husläkare/vårdcentral.
Att det skulle vara cancer synes mycket osannolikt. Det finns ovanligare sjukdomar, men svårt att säga på Din beskrivning. Hur som helst tror jag ett besök hos läkaren blir bäst.
/ Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 4 oktober, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!