Ange ditt sökord

Annons:

Rynkor + underhudsfinnar

Hej! Jag är en 27 årig tjej, känner att jag fått rynkor kring ögonen, speciellt synliga är de när jag skrattar. Och ansiktet överhuvudtaget, har fått mkt underhudsfinnar också. Jag använder Cliniqs fuktkräm.
Har svårt att veta om jag har torr hy. Men jag har känslig hy vet jag. Vad bör jag göra/äta för att undvika finnar m.m. Tacksam om jag får hjälp. tack! MVH/Roz

Svar till signaturen roz
Skrattrynkor har nog de flesta människor och det anses ju vara ett tecken på en levande mimik,det är väl inte bra att vara helt stel i ansiktet även när man skrattar!!
Det finns inget vetenskapligt belägg för att "finnar", acne har med kosten att göra. Märker man dock själv att det blir värre vid exempelvis alkohol eller choklad kan man ju undvika detta.
Behandling av akne bygger annars på lokalbehandling i första hand med medel som minskar proppbildning i talgkörtlarna,(A-vitaminsyra, adapalen) och/eller minskar halten bakterier(clindamycin,bensylperoxid).

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 11 december, 2001 Publicerad: 11 december, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: