Ange ditt sökord

Annons:

Runt rosa märke som uppstått

Hej!
Jag heter Anette. Är 31 år, ljushårig och bor på västkusten Bohuslän.
Bifogar med en bild om det är någon som kan se vad märket jag har på kroppen är för något. Jag har fått typ ett rosa märke, stort som en femkrona, mellan mina bröst och det har sett precis likadant ut i ett halvår minst. Detta uppkom som sagt för minst ett halvår sedan.
Är det en form av cancer (har hört om “stekta ägg”-märken som är en slags malignt melanom)?
Eller är det efter fästingbett?
Jag vill iallafall veta vad det troligvis kan vara.
/Mvh Anette O

Hej!
Tyvärr kan vi inte bedöma bilder här på sidan. "Stekta ägg"-märken är en beskrivande term för sk dysplastiska nevi (=leverfläckar, födelsemärken) alltså bruna prickar som liknar stekta ägg med en knottra i mitten eller åt någon av sidorna, och en annan brun färg utflytande runt om. Rosa märken leder i första hand tankarna till antingen form av eksem eller kanske basaliom (=basalcellscancer) som också orsakas av solen. Du bör låta någon läkare titta på ditt märke för diagnos och ev behandling.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: