Ange ditt sökord

Annons:

Runda sår under fötterna

Hej!

Jag försöker hitta lite information om vad jag kan tänkas ha under mina fötter men hittar inger relevant så jag tänkte att jag provar med er.

Jag är en 20-årig tjej som nuvarande bor i NL och jobbar i ett callcenter, måste påpeka att det är enorm stress väldigt ofta och jag har varit sjukskriven några veckor för ett halvår sedan för stress (min doktor i stort sett tvingade mig att vara hemma).

Men nu har jag ngra konstiga sårliknande saker som kommer och går under mina fötter. Först tänkte jag att det kanske är för att jag är torr och har självsprickor men dom är som runda fläckar utan skinn. Gör fruktansvärt ont att gå barfota eller ens vara barfota överhuvudtaget, det är så frustrerande och jag tänkte att det är väl dags att gå till min husläkare och kolla upp om det är ngt att oroa sig för. Har provat vissa (vanliga) hudsalvor men det svider bara och blir inte ett dugg bättre.

Som tur är det bara mellan fotdynorna så jag går inte och trampar på 'utslagen' direkt men det gör så ont när jag 'böjer' fötterna så dom måste alltid vara uträtade.

Har du någon aning om vad det kan vara?

Tack för din tid!
MVH
Erika

Hudbesvär från fötter och/eller händer är ganska vanligt, men jag har lite svårt att få en klar bild av hur Dina utslag ser ut. Rent generellt sett är nog de vanligaste orsakerna torr hud, eksembesvär, fotvårtor, fotsvamp eller nån psoriasisvariant (kanske den man kallar för PPP). Har Du inte haft effekt av en mjukgörande kräm, skulle Du kunna pröva en receptfri svampdödande kräm från apoteket, men får Du ingen effekt på 1-2 veckor tycker jag en läkare bör bedöma fötterna.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 30 juni, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!