Ange ditt sökord

Annons:

Runda sår under fötterna

Hej!

Jag försöker hitta lite information om vad jag kan tänkas ha under mina fötter men hittar inger relevant så jag tänkte att jag provar med er.

Jag är en 20-årig tjej som nuvarande bor i NL och jobbar i ett callcenter, måste påpeka att det är enorm stress väldigt ofta och jag har varit sjukskriven några veckor för ett halvår sedan för stress (min doktor i stort sett tvingade mig att vara hemma).

Men nu har jag ngra konstiga sårliknande saker som kommer och går under mina fötter. Först tänkte jag att det kanske är för att jag är torr och har självsprickor men dom är som runda fläckar utan skinn. Gör fruktansvärt ont att gå barfota eller ens vara barfota överhuvudtaget, det är så frustrerande och jag tänkte att det är väl dags att gå till min husläkare och kolla upp om det är ngt att oroa sig för. Har provat vissa (vanliga) hudsalvor men det svider bara och blir inte ett dugg bättre.

Som tur är det bara mellan fotdynorna så jag går inte och trampar på 'utslagen' direkt men det gör så ont när jag 'böjer' fötterna så dom måste alltid vara uträtade.

Har du någon aning om vad det kan vara?

Tack för din tid!
MVH
Erika

Hudbesvär från fötter och/eller händer är ganska vanligt, men jag har lite svårt att få en klar bild av hur Dina utslag ser ut. Rent generellt sett är nog de vanligaste orsakerna torr hud, eksembesvär, fotvårtor, fotsvamp eller nån psoriasisvariant (kanske den man kallar för PPP). Har Du inte haft effekt av en mjukgörande kräm, skulle Du kunna pröva en receptfri svampdödande kräm från apoteket, men får Du ingen effekt på 1-2 veckor tycker jag en läkare bör bedöma fötterna.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 30 juni, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: