Ange ditt sökord

Annons:

Runda röda ringar – psoriasis?

Har sedan några månader tillbaka fått röda ringar liknande utslag runt hals och på bröst. Kliar inte men vissa dagar blommar det upp mer. Har för några år sedan fått diagnos psoriasis på armbågar och i navel där det fjällar ofta och är torrt. Kan det ha något samband med utslagen runt halsen.

Psoriasis kan i princip sitta var som helst på hudkostymen, men armbågar, knän och hårbotten är vanligast. Ibland kan psoriasis ta sig formen av runda, röda och fjälliga förändringar med "normal mitt", men detta är ovanligt. Är Dina förändringar lite mer laxrosa, lite torra i ytan (och ej som Din psoriasis täckta av tjocka fläll?), tror jag mer det kan stämma med en sorts jästsvampsinfektion som kallas för Pityriasis versiculor. Detta kan enkelt behandlas med mjällschampo från Apoteket, model Ketoson. Fukta hudytan, gnugga in shampot, låt verka i 5 minuter för att sen duscha bort. Gör i 5 efterföljande dagar och underhåll 1 ggr/månad. Färgskillnaden försvinner först när Du börjar sola.
Stämmer beskrivningen inte alls eller Du ej får effekt, får Du visa upp Dina utslag för en läkare.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 18 juni, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!