Ange ditt sökord

Annons:

Rozex

Jag har fått ordinerat Rozex för Rosacea, och hoppas att den kommer att hjälpa mot mina flusher. Jag ska åka på solsemester och undrar om jag kan fortsätta med gelen fast jag tar gelen. Kan jag det? På bipacksedeln står det att intensivt solljus bör undvikas, men ifall jag tar min vanliga solfaktor 25, är det kanske ingen fara?? Jag vill ju gärna njuta av semestern jag också. Eller kanske ska jag bara ta gelen på kvällen under min semestervecka? Min läkare sa att det var ok att använda ROzex i sol, men eftersom det står så på förpackningen vill jag gärna ha en "second opinion". Tack på förhand!

Svar till Rosa.
Den aktiva substansen metronidazol kan inaktiveras av solljus så därför bör du bara ta gelen på kvällen. Tänk på att själva hudsjudomen Rosacea ofta försämras av sol. Klokt att använda hög solskyddsfaktor.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 23 september, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: