Ange ditt sökord

Annons:

Rosea acne

Jag är en kvinna 48 år, som har Rosea acne. Jag har varit hos hudläkare och fått salva som jag använder. Den hjälper en del – jag får inte så mycket nya utslag. Tyvärr är huden runt munnen och näsan alldeles röd av ytliga blodkärl och gamla ärr. Hudläkaren sa att man kan avlägsna detta med laser men att man i såfall får bekosta det själv eftersom det är av kosmetisk karaktär. Håller du med om det? Jag har läst om en ny metod som heter IPL (intensivt pulserande ljus) kan den användas på min åkomma? Görs det på sjukhus eller på skönhetsklinik?

Yvonne

Hej!
Rödhet vid rosacea kan bestå dels av grova ytliga blodkärl som ses som streck eller strimmor, sk teleangiectasier. Dessa kan behandlas med olika former av laser, även lättare och billigare med sk diatermi. Beträffande den ekonomiska delen av din fråga så ligger det utanför vårt ämnesområde här på hemsidan att tycka något om, du får ta reda på vad som gäller där du bor. IPL är en laser som används i kosmetiskt syfte och i första hand i privat finansierad vård. Du får ringa till någon sk "laserklinik" och fråga angående metoder, priser, etc.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 17 oktober, 2003 Publicerad: 17 oktober, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: