Ange ditt sökord

Annons:

Rosacea?

Hej!
Jag är 23 år och har sedan cirka 2 år haft problem med huden på främst hakan. Det är rött, kliar ibland samt verkar tort. Jag har testat med olika krämer för torr hud på apoteket men inget verkar hjälpa! Jag är dessutom problem med knottror under ögonlocken och har nu läst att allt detta kan vara tecken på rosacea. Kan det stämma och vart ska jag vända mig för att få hjälp? Husläkaren eller?

Tacksam för svar!

Hej!
Det låter inte som rosacea i första hand. På hakan låter det i mer som något eksem, seborroiskt kanske mest troligt (alltså = mjälleksem). Knottrorna på ögonlocket kan vara små hudcystor av olika slag, dessa är alltid ofarliga men går ej bort av sig själva. Sök hudläkare för bedömning!
F

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 3 mars, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!