Ange ditt sökord

Annons:

Rosacea

Hej! Jag har haft rosacea i ca 6 månader, men avslutade ery-max behandlingen för tidigt pga att jag inte hade all information om sjukdomen. Jag blev inte bättre. Numera är jag röd på kinderna, hakan, pannan, halsen och nacken. Kliar i och runt ögonen. Men mest besvärligt just nu är munnen. Jag är röd och alldeles narig runt munnen och det kliar oerhört mycket. Är detta också rosacea? För övrigt så är jag atopiker. Besvärliga eksem i böjvecken, handen, armhålorna och bröstvårtorna.

Hej!
Rosacea (om det är det du har) brukar oftast behandlas med en kombination av antibiotikatabletter och kräm, sk lokalbehandling. Tabletterna brukar oftast vara sk tetracyklinpreparat, och ges under flera veckor. Krämen kan vara tex Rozex. Det låter ju också som att du har eksem i ansiktet och det är en svår kombination eftersom eksemet behandlas bäst med kortisonkräm, som är närmast förbjudet vid rosacea. Ibland kan man komma runt detta genom att skriva ut en mycket svag kortisonkräm i kombination med svavel som dämpar och lugnar hudirritation. Det låter som att du kan få bäst hjälp av en hudspecialist.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 28 juni, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!