Ange ditt sökord

Annons:

Rosa ovala utslag.

Hej.
Min 21-åriga sambo har fått rosa ovala utslag. Det började med något som såg ut som ett 0,5mm rivmärke som nu är ca 1,5-2cm stort, ovalt och rosa. På ytan är det torrt och lite fjälligt. Det har uppkommigt flera utslag som är som 0,5-1cm stora rivmärkesutslag.
Hon har p-stav, och ett stressigt jobb.
Vad kan det vara?

Hej!
Det finns flera hudsjukdomar som kan se ut som du beskriver, bla eksem, psoriasis, pityriasis versicolor, pityriasis rosea... (de senare två kan du slå upp bilder av i dermatologens patientinformation här på hemsidan).
Så hon bör söka läkare om detta inte går över. Det är inte i första hand troligt att det sammanhänger med p-staven, och vilken roll hennes stress spelar går tyvärr inte heller att bedöma på denna beskrivning.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 28 februari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!