Ange ditt sökord

Annons:

Rodnad

Hej, jag har ett problem som är fruktansvärt och styr min vardag! Kan inte göra mycket längre! Blir ständigt jätteröd i ansiktet (så jobbigt), startade för ett par år sedan när flera i min omkrets plötsligen dog! Kompisar! Vågade inte göra nånting, ex läsa tidningen – var rädd att jag skulle läsa att nån dött!

Har ätit cipramil nu i ett par år men vill sluta, det är mitt förbannade ansikte det är problem med! Vill göra kariär på jobbet men hur ska det gå till med det röda ansiktet?! Och sedan börja svettas som jag jag vet inte vad!

Kan aldrig äta med någon, ständigt ensam! Börjar bli väldigt trött på detta. Enda gången jag kan visa mig är på morgonen då det inte är så farligt! Springer och kollar mig hela tiden på jobbet hur jag ser ut, orkar inte mer! Idrottade mycket innan, har lagt av med allt! Kan ju inte träffa tjejer längre – hur skulle det se ut att komma hem dit och sitta där som en röd lampa och att svettas så det rinner!Måste ha hjälp, har gått alldeles för länge!

Tack på förhand

PS – Har ständig rodnad är röd längs kindknotorna! Nu har jag varit och spelat golf, kommer hem i värmen då är det som det bränner i ansiktet och så jävla röd! Tar timmar innan det går ner! Kan inte göra nånting längre, får låsa in mig!

Hej! Ansiktsrodnad är ett svårt problem eftersom det kan skapa onda cirklar, du blir osäker och självmedveten och då ökar rodnaden etc. Det finns visserligen ovanliga sjukdomar då man får attacker av ansiktsrodnad, men i majoriteten av fall finns antingen någon hudsjukdom (rosacea, eksem etc) och/eller psykiska faktorer i bakgrunden. Det låter ju som om du själv gör kopplingen mellan de tragiska dödsfallen och din ansiktsrodnad. Nu står rodnaden i vägen för en massa saker som du kanske skulle vilja göra. Du bör absolut ta upp problemet, i första hand med den läkare som skriver ut Cipramil åt dig, be om en remiss till hudläkare för bedömning. Kanske blir det så att du kan få fungerande hjälp genom en kombination av hudbehandling och fortsatt bearbetning av den psykiska sidan av saken. "Kropp och själ hör ihop" är i högsta grad sant beträffande huden, stress påverkar huden i mycket hög grad!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 21 maj, 2003 Publicerad: 21 maj, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: