Ange ditt sökord

Annons:

Rodnad, småblåsor kring munnen

Hejsan, jag har plötsligt fått stora problem med rodnad kring läpparna i form av mycket små blåsor. det är mycket irriterade och det ser mycket otäckt ut. Jag är ljushyltad och lite rödhårig. Jag har varit hos läkare utan att det har hjälpt, eftersom det inte framkommit någon orsak till detta. Det hjälper om jag tar en Clarityn. Då lägger sig rodnaden något och efteråt uppstår fjällning.

Det uppstår till synes utan orsak, jag kan inte komma på att jag ätit något speciellt. Kan det ev bero på stress, och i så fall hur behandlar jag detta bäst??

Tacksam för hjälp med mitt stora problem.

Svar till signaturen Datorfreak
Kan det vara en perioral dermatit du har? Du skriver inte hur länge blåsorna finns kvar. Om varje enskilt utslag försvinner inom ett dygn är det någon form av nässelutslag du har. Om det verkligen är små blåsor som då sitter i flera dagar kan det vara just perioral dermatit. Läs nr 22 i dermatologens patientinformation och se om det stämmer på dig.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: