Ange ditt sökord

Annons:

Rodnad på två fingrar som kommer och går

Hej! Det är så att jag har sedan en vistelse i utlandet fått en typ av utslag som ter sig som små "plitor" eller "finnar" om man så vill. De kliar rejält och går sönder lätt. Sen torkar de och försvinnner men återkommer på samma ställe. Har sedan uppkomst fått det på ett ställe till, ett annat finger men inte lika stort/utbrett. Plitorna täcker inte hela området och övriga området är rött och ytan "skrovlig". Mellan utbrotten kan huden tyckas vara lite annorlunda till ytan men kliar inte. Vad kan detta vara?

Tackar på förhand
David

På din beskrivning låter det som ett icke allergiskt så kallat irritativt kontakteksem. Detta yttrar sig ofta som kliande blåsor djupt i huden som brister varefter huden blir röd och börjar fjälla. Pröva receptfri hydrokortison-kräm samt mjukgörande till exemepel Caress. Använd handskar vid kontakt med vatten. Jag har svårt att tro att det skulle kunna vara någon ovanlig tropisk sjukdom. Vilket land har du varit i?

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 10 juni, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: