Ange ditt sökord

Annons:

Rodnad och sprickor vid läpparna

Hej ylva!

Jag är en kille på 19 år som har irriterats i över 2 år utav att ha varit röd och haft sprickor på båda sidor där läpparna möts. Det är väldigt irriterande och jag har testat idominsalva mm utan att det gått bort. Det har dock tillfälligt förbättrats! Har vart på hudkliniken i Falun men då tyckte de bara att jag skulle prova Idominsalva. Dem fastslog inte vad det var. Om du vet, så är jag evigt tacksam för råd. Jag har tydligen haft en del eksem som barn. Det är ju så jobbigt!

Svar till signaturen Björsa
Sprickor i munvinklar (munvinkelragader) är ett mycket vanligt symtom som finns kvar eller uppkommer i ungdomen hos dem som har böjveckseksem-atopiskt eksem.
Typiskt är just sprickor i munvinklarna, sprickor i yttre eller inre ögonvrån och också ofta precis vid örsnibben.
Behandlingen är samma som för övrigt atopiskt eksem dvs för ansiktet gäller hydrokortisonkräm eventuellt med tillägg av antibakteriellt medel såsom Fucidin-hydrokortisonkräm växelvis med mjukgörande. Sol förbättrar ofta. Får du rätt behandling blir du bättre men tyvärr kan besvären återkomma så man måste fortsätta smörja speciellt med mjukgörande.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 29 januari, 2002 Publicerad: 29 januari, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: