Ange ditt sökord

Annons:

Rodnad kring ögonen och hud som flagnar

Hej!

Jag är en tjej på 19 år och har det senaste halvåret haft problem med mina ögon. Mina ögonlock har små rodnader och det övergår sen till att huden flagnar bort. Efter att jag tvätta mig på morgonen och kvällen spänner det även i ögonlocken. Vissa dagar är det nästan normalt för att det ska bli dåligt igen. Vad jag vet är jag inte allergisk mot något. Men jag använder linser och linsvätska om det kan vara någon bidragande orsak.

Huden runt ögonen är tunn och känslig, och många har haft hudbesvär under den kalla vinter som varit. Har huden rodnad, torrhet och fjällning talar man om eksemretning. Grundbehandling med fet, mjukgörande kräm till natten (modell Repair) kan hjälpa eller att använda en svag Hydrokortisonkräm. Den exakt utlösande orsaken kan vara svår att säga. Allergi mot linsmaterial är sällsynt, men kan förekomma. Allergi mot linsmaterial är sällsynt, men kan förekomma. Kvarstår besvären även efter att våren kommit, tycker jag en läkare bör bedöma Dina hudbesvär.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 26 mars, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!