Ange ditt sökord

Annons:

Roaccutan mot pormaskar – någonsin motiverat?

Hej, har läst tidigare inlägg om pormaskproblem men kan inte finna svaret på följande fråga. Jag är under behandling med Differin för min komedoakne och har varit så i snart 7 veckor. Resultatet än så länge är en förbättring, om än ganska blygsam. Talgproduktionen över näsa och panna är enormt stor och utstående pormaskar bildas på några timmar som en spikmatta. Då jag också, delvis som en följd av behandlingen och de igenproppade porerna, har en torr, röd och sträv hud (som inte kan mjukas upp med tex propyless eftersom pormaskarna finns kvar), undrar jag hur länge man ska stå på denna behandling innan man säga att den inte fungerar. Jag har funderat på att också börja med bensoylperoxid på morgonen men är rädd för att detta skall förvärra min eksematösa hud (torrhet, rödhet) (finns det risk för det?). Är Roaccutan (eller antibiotika)någongång motiverad för akne av min typ? Det rör sig här inte om cystor, stora inflammerade finnar el dyl utan om en hud som är röd (eksemartad) med en stor mängd (öppna och utstående)pormaskar som på nära håll är kosmetiskt avskräckande (och psykiskt destruerande + själsligt utarmande, flickvän inte att tänka på för tillfället etc). Mycket tacksam för svar på dessa frågor!

Ännu ett kompetterande svar till p.n.
Roaccutan är inget alternativ vid stora pormaskar, däremot kan man ha effekt av lokal A-vitaminsyra (Aberela gel/kräm).
Ibland kan hudläkare också med en mycket tunn nål försiktigt bränna riktigt stora comedoner. Att dina hudbesvär skulle hindra dig från att träffa flickor tycker jag låter alarmerande. Tag upp detta till diskussion med den läkare du får behandling av.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 28 mars, 2002 Publicerad: 28 mars, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: