Ange ditt sökord

Annons:

Roaccutan

Hej Ylva!
Jag har ätit Roaccutan i drygt 4 månader för att bli av med min acne. Acneproblemen har blivit bättre, men jag har fått små men många utslag runt munnen och på hakan. Utslagen ser ut som små finnar, men det är bara genomskinlig vätska i dem, som små blåsor. Min hud har blivit mycket röd och tunn under behandlingen med Roaccutan och jag undrar hur lång tid det tar på ett ungefär tills huden är mer "normal", efter man slutat äta Roaccutan. Jag har ytterligare 1 till 2 månader kvar av Roaccutan att äta. Fick blåsor på läpparna för ett tag sedan som försvann, men de kommer tillbaka lite då och då, men försvinner av sig själva. Jag undrar om det är en biverkning av Roaccutan och att jag får blåsor eftersom huden är så ömtålig? Kan man ha svag hydrokortison på området med blåsorna (utslagen) eller förvärrar det min hud? Jag undrar om jag skall sluta äta Roaccutanen, eftersom min hud är så ömtålig.Jag undrar även vilken sort p-piller som du rekomenderar när man har problemhud, jag äter nu Yasmine.
Mycket tacksam för svar.

Svar till AA
Huden blir tunnare under behandling med Roaccutan. Denna effekt sitter i 2-3 månader efter avslutad behandling. Huden blir ofta röd och fnasig under behandling. Blåsor på läppar är inte någon vanlig biverkan vad jag vet. Svag hydrokortison är helt ofarligt att smörja på.
Huruvida du skall sluta med Roaccutan måste vara ett beslut mellan dig och den hudläkare som ordinerat läkemedlet. Yasmine är ett rätt nytt p-piller som inte anses ge acne.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 7 september, 2002 Publicerad: 7 september, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: