Ange ditt sökord

Annons:

roaccutan!!

hej, jag vill veta alla biverkningar på roaccutan, det sägs att det är sista utvägen o det är inte bra det är farligt o bla bla, men jag känner en som äter det och hon blev bara torr i ansiktshyn o fick torra läppar … tack

Svar till signaturen karin
Det är svårt för mig att nämna alla biverkningar av Roaccutan men den viktigaste är risken för fosterskada hos gravid kvinna. Som kvinna måste man alltså ha en säker preventivmetod innan man påbörjar behandling. En biverkan som så gott som alla får är torra slemhinnor i ögon och torra läppar. Man får ofta torr rodnad hud på kinder och armar, ibland muskelsmärtor, enstaka gång håravfall. Det som diskuterats mycket är risken för depression. Man bör undvika behandling om man har benägenhet för depression men många blir ju också deprimerade av svår acne. Min egen erfarenhet är att Roaccutan är ett mycket bra läkemedel mot svår acne och att de flesta patienter inte får några svåra biverkningar utan just torra ögon och torra läppar.
Eftersom läkemedlet är ett licenspreparat som får förskrivas bara av hudspecialister betyder det att vi specialister noga går igenom och diskuterar möjliga biverkningar med varje enskild patient före behandling.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 7 augusti, 2002 Publicerad: 7 augusti, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: