Ange ditt sökord

Annons:

Risk för ärr?

Hej!

Jag har nu varit utan Abbotticin i snart ½ år. All acne är nästan borta. Jag har dock några enstaka finnar men inget alls som stör. Min hy består dock tyvärr av en del ärr. Ärren var från början illröda men är nu mer rosa till färgen d v s de har blekts en hel del. Det som stör mig är dock att ärren inte är hudplana. Jag kan inte säga direkt att det är några gropar för så djupa är de inte. Med handen kan man knappt känna några ojämnheter. De är inte så stora heller, Det ser ut som om att bara första hudskiktet är borta. Djupare än så är de inte. Vad jag har förstått så tar det ungefär ett år för huden att läka. Gäller det även dessa ojämna ärr eller bara den röda färgen? Tror du att det finns någon chans att dess ärr går bort av sig själv?

Hej!
Ytliga ärr som de du beskriver, har ju bättre förutsättningar att läka eller iallafall att bli så osynliga så att de inte stör dig. Om de inte blir bra, och du är störd, kan slipning/laserbehandling vara en möjlighet, men då bör ärren vara helt avblekta först.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: