Ange ditt sökord

Annons:

Ringorm eller mynteksem?

Har en kille på 13 år som har böjveckeksem och har kortisonsalva för det. Men idag upptäckte vi att han hade små fläckar som är röda på armarna och två st fläckar som ser ut som ringorm - en röd irriterad ring som är hudfärgad i mitten och stort som en enkrona. Kan det vara ringorm? Har en dvärgcollie och 3 utekatter som inte är inne i huset något. Har tittat igenom katterna men ser inget runt hårremmen, i öronen eller i ansiktet på katterna. Har tittat på hunden också men ser inget på honom heller. Pojken säger att det kliar men inte mer än han står ut.
Kan det vara något som har med han andra eksem att göra? Finns eksem i hans släkt.

Eftersom sonen har ett känt eksem sedan tidigare, är nog även detta uttryck för hans eksem. Smörj med hans kortisonkräm 2 gånger dagligen under 1-2 veckor, och blir det inte bättre bör någon (lämpligen husläkaren/vårdcentralen) titta till utslagen för bedömning och hjälp. Skulle hunden eller katterna ha ringorm brukar de oftast bara bli "dammiga" i pälsen, ibland hårlösa fläckar i pälsen.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 22 april, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!