Ange ditt sökord

Annons:

Reductil och Xenical samtidigt? Hur är det med blodtrycket?

Hej! Jag har en fråga angående läkemedlen Xenical och Reductil. Jag har fått dessa båda utskrivna och ska ta en Reductil och tre Xenical per dag. Är det ok att ta båda läkemedlen samtidigt? Är lite orolig eftersom jag lider av högt blodtryck, men jag äter så klart medicin mot det. Jag tänker på hjärtat, eftersom jag tyckte det stod lite läskigt om det på innehållsförteckningen gällande Reductil? Kvinna 41 år

Din fråga bör du ta med den läkare som skrivit ut dina läkemedel. Är ditt blodtryck välbehandlat är detta inte något hinder att ta Reductil. Flera av mina patienter med välbehandlat blodtryck har under viktreduktion där Reductil varit en del i behandlingen kunnat se sina blodtryck sjunka ytterligare.

Mvh

Per Åke Lagerbäck

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 3 juli, 2009

Liknande frågor

Diabetes

Banta bort diabetes?

Hej! Min väninna är 70 år och har typ 2-diabetes. En bekant påstår att om man bantar försvinner diabetesen, det har hon exempel på från sin vän. Är det så "enkelt"?

Övervikt

Hur går jag ner i vikt långsiktigt?

Finns det egentligen något snabbt sätt att gå ned i vikt och stanna där? Min väninna har bestämt sig för att ta tag i både sina tränings- och matvanor och hon kommer följa ett program som tydligen ska ge snabba resultat och vara effektivt. Min första tanke var att haka på, men efter lite funderingar känns det kanske inte riktigt hållbart i längden. Därför vänder jag mig till dig och undrar hur du ser på den saken? Finns det andra sätt som du skulle rekommendera och som fungerar på lång sikt?

Övervikt

En fråga kring övervikt hos barn

Jag har två söner som är 9 och 11 år, jag är orolig att 11-åringen har börjat få osunt stor mage.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: