Reductil efter graviditet

Reductil efter graviditet

Reductil efter graviditet

Sign Lena: Jag har tänkt köpa Reductil (1 förpackn med 28 kapslar) via Internet. Har efter två graviditeter lagt på mig en del övervikt och skulle vilja gå ner mina kilon. Min vikt före graviditet (för 9 månader sedan) som var 55 är nu 65 kilo. Jag är 164 cm lång. Mitt mål är att gå ner 10 kg. Med 28 kapslar förstår jag att jag inte kan gå ner 10 kg, men jag hoppas att det blir en bit på väg i alla fall. Jag har en god hälsa i övrigt och motionerar regelbundet. Kan det vara någon fara för mig att äta dessa tabletter på egen hand utan läkares ordination? Eftersom jag inte är i "fetmazonen" och min BMI ligger på 24 så kan väl inte min husläkare skriva ut sådana tabletter? Vikten håller på att bli ett stort problem för mig, påverkar både mig och hela familjen, mitt självförtroende håller på att försvinna. Nedstämdhet är nånting som blir vanligare för mig och återkommer nästan dagligen. Jag vill gärna prova dessa tabletter, men vill ändå få veta vad som kan bli problem om jag skulle äta dem trots att jag inte är "fet". Eller skall jag rent av prova 2 x 28 dgr.
Forumdoktor Per Åke Lagerbäck svarar:
Nej din husläkare kan inte skriva ut Reductil, då det med din beskrivning inte föreligger en godkänd indikation att använda medicinen. Jag avråder bestämt alla från att köpa medicin via internet, då det förutom de medicinska riskerna med att inte ha en läkares bedömning innan också medför andra risker. Att beställa kemisk substans via internet är inte lika kontrollerat som att köpa det på ett svenskt apotek.

Du skriver att ditt självförtroende sjunker och att du blir alltmer nedstämd. Nedstämdhet gör ofta att det är svårt att samla kraft till livsstilsförändringar med kost och motion. Det tror jag du behöver få hjälp med först. Efter det att du har fått stöd med att må bättre, kan du lättare gå ned till din trivselvikt igen.

Teman: 
 

Veckans fråga

Har du drabbats av influensan än i år?

Nyhetsbrev

E-postadress