Ange ditt sökord

Annons:

Rakning

Hej!

Jag har seborroiskt eksem i hårbotten, näsvingarna, ögonbryn och som röda, fjällande utslag runt munnen.
Om man har seborroiskt eksem är huden känslig för hudvårdsprodukter då? Är det bra att raka sig med rakhyvel och t ex Gilette rakgel eller är det bättre med rakapparat?
Ska man smörja in ansiktet med Propyless efteråt eller går det bra med någon annan fuktgivare?
Tacksam för svar

Hej!
Vid eksem är ju huden röd och fjällig, och ofta känslig för olika krämer och produkter. Det kan upplevas som en stickande känsla i huden, och att det blir ännu mer rött. Ofta är det bra att inte raka så väldigt kort när man har eksem i ansiktet (ju närmare huden du har hyveln, desto mer små skador blir det på hudens yta). Det kan vara lättare att åstadkomma en försiktigare rakning med rakapparat som går att ställa in på olika avstånd från huden.
Att smörja in med någon lotion efter rakningen kan kännas skönt och återfukta huden. Propyless innehåller propylenglykol som kan vara gynnsamt vid seborroiskt eksem, men det finns även andra sätt. Man kan tex badda med endast propylenglykol i lösning. Pröva vad som känns bra och inte irriterar huden!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 23 maj, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!