Ange ditt sökord

Annons:

Rakning

Hej!

Jag har seborroiskt eksem i hårbotten, näsvingarna, ögonbryn och som röda, fjällande utslag runt munnen.
Om man har seborroiskt eksem är huden känslig för hudvårdsprodukter då? Är det bra att raka sig med rakhyvel och t ex Gilette rakgel eller är det bättre med rakapparat?
Ska man smörja in ansiktet med Propyless efteråt eller går det bra med någon annan fuktgivare?
Tacksam för svar

Hej!
Vid eksem är ju huden röd och fjällig, och ofta känslig för olika krämer och produkter. Det kan upplevas som en stickande känsla i huden, och att det blir ännu mer rött. Ofta är det bra att inte raka så väldigt kort när man har eksem i ansiktet (ju närmare huden du har hyveln, desto mer små skador blir det på hudens yta). Det kan vara lättare att åstadkomma en försiktigare rakning med rakapparat som går att ställa in på olika avstånd från huden.
Att smörja in med någon lotion efter rakningen kan kännas skönt och återfukta huden. Propyless innehåller propylenglykol som kan vara gynnsamt vid seborroiskt eksem, men det finns även andra sätt. Man kan tex badda med endast propylenglykol i lösning. Pröva vad som känns bra och inte irriterar huden!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 23 maj, 2005 Publicerad: 23 maj, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: